1.Ön Kayıt Başvuru Yeri ve Tarihi
Ön kayıt başvuruları
EgeÜniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrenci İşlerinde
kabul edilecektir.
Başvurular
12 Ağustos 2013
16 Ağustos2013
tarihleri arasında
Sabah 10:00– 12:00
ÖğledenSonra 13:00-17:00
saatleri arasında yapılacaktır.
Dikkat: Ön kayıt başvuruları 16Ağustos 2013 tarihinde sona erecektir.
Adres: Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
Türk Dünyası AraştırmalarıEnstitüsü Zemin Katı 35100 Kampüs Bornova-İzmir
Telefon : 0232 - 342 4950 Dahili : 2507
Fax: 0232 - 388 99 49
E-mail : [email protected]/[email protected]
2.ÖnKayıt İçin İstenen Belgeler
1. Aday Numarası ve İmzalıBaşvuru Formu Çıktısı
· 2013-2014eğitim-öğretim yılı başvurusu için lisansüstübaşvuru ekranından alınan AdayNumarası ve doldurulan LisansüstüÖn Kayıt Başvuru Formunun çıktı alınarak imzalanmış nüshası.
· Adayların, bilgisayar ortamında başvuru belgesini doldurmaları ve sistemtarafından verilecek aday numarasını ön kayıt sırasında Enstitü Öğrenci İşleripersoneline bildirmeleri gerekmektedir. Adaylar 1 Ağustos 2013tarihinden itibaren linkten ulaşabilecek sayfadan aday numarasıalabileceklerdir.
· Lisansüstü BaşvuruEkranı: http://ebys.ege.edu.tr/Ogrenci/Ogr0207/default.aspx?mID=0
2.Diploma veya Çıkış Belgesi, (henüz mezun olmamış adayların mezun durumundaolduklarını gösteren üniversitelerinden alınmış resmi yazı)
3.Transkript Belgesi,
4.ALES Belgesi
· Lisansmezunu olup doktoraya başvuran adayların en az 80 ALES puanı,
· Yükseklisans mezunu olup doktoraya başvuran adaylar ile tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayların ise en az 55 ALES puanı almaları gereklidir.
· Konservatuar programlarına başvuran adaylardanALES istenmeyecektir.
5. Yabancı DilBelgesi
6. 1 adet fotoğraf (Yönetmeliğe uygun olmalıdır)
7. Özgeçmiş (Özgeçmiş Formu)(Örnek Özgeçmiş Formu)
v Adaylar, değerlendirilmesindefayda gördükleri diğer belgelerini (sertifika, ödül vb.) mülakata girmeye hakkazandıkları takdirde, jüriye sunmak üzere mülakatta yanlarındabulundurmalıdırlar. Bu tür belgeler ön kayıtta getirilmemelidir.
v Özel Öğrenci başvurusu yapacak adaylar başvuru formu ile birlikte diplomaveya transkript belgelerinden biriyle enstitüye başvurmalıdır. (Özel ÖğrenciBaşvuru Formu)
v Yatay Geçiş başvurusu yapacak adayların ise, yazılı bir dilekçe ile birlikte öğrencibelgesi ve transkript belgeleriyle enstitüye başvurmalıdır.
ÖNEMLİ NOT: Enstitüye teslim edilecek tüm belgeleri içeren dosyadanbir fotokopi mülakat sırasında aday tarafından jüriye teslim edilecektir.
3.Yabancı Dil Sınavı
· T.C.Uyruklu Adaylar İçin Yabancı Dil Sınav Tarihi : 20Ağustos 2013 Salı Saat:09.30
· Yabancı Uyruklu Adaylar İçin Türkçe Sınavı Tarihi: 22Ağustos 2013 Perşembe
· Doktora programına başvuran adaylar ÜDS veyaeşdeğer bir sınavdan geçerli notu aldıklarını belgelendirmek zorundadır.
· Ege Üniversitesine bağlı lisansüstü programlardayabancı dil hazırlık eğitimi yapılmamaktadır.
4.MülakatYeri ve Tarihi
· Mülakat sınavları programların bağlı bulunduğuanabilim dallarında yapılacaktır.
5.SonuçlarınAçıklanacağı Web Sayfası ve Sonuçların Açıklanma Tarihleri
Adaylar sınavsonuçlarını Enstitü Bilgi Sistemi üzerinden aday numaraları ileöğrenebileceklerdir.
Enstitü Bilgi Sistemi : http://ebys.ege.edu.tr/Ogrenci/Ogr0207/default.aspx?mID=0
Yabancı Dil Sınav Sonuçlarının İlanı : 26 Ağustos 2013 Pazartesi
Mülakat Sonuçlarının İlanı : 3-12 Eylül2013
6.KesinKayıt Tarihleri
MevcutÖğrencilerin Kayıt Yenileme Tarihleri :16-20Eylül 2013
TezsizProgramlar İçin Kesin Kayıt Tarihi :09-10 Eylül 2013
TezliProgramlar İçin Kesin Kayıt Tarihi :11-12 Eylül 2013
YedekÖğrencilerin Kayıt Yaptırabilecekleri Son Tarih: 17 Eylül 2013 Salı
7.KayıtSırasında Dikkat Edilecek Konular - ÖNEMLİ
Ø Posta ile başvurukabul edilmeyecektir.
Ø Ege ÜniversitesiSosyal Bilimler Enstitüsü programlarına başvuran adaylar birden fazla programa(tezli ve/veya tezsiz) başvuru yapabilirler. Birden fazla programa başvurulmasıhalinde mülakat tarihlerinin ve saatlerinin çakışabileceği aday tarafından gözönünde bulundurulmalıdır. Mülakat sınavlarından sonra aday birden fazlaprogramı kazansa bile, bunlardan sadece birine kayıt yaptırabilir. Bu nedenleadayın kesin kayıt esnasında program sorumlusuna birden fazla programıkazandığı takdirde hangi programı seçtiğinibildirmesi gerekmektedir.
Ø Tezli yüksek lisans programını kazanamayan adaylar, tezsizyüksek lisans ikinci öğretim programlarının sınavlarına girebilmek içinmüracaat tarihinden sonra tekrar müracaat edemez. Bu nedenle tezliyüksek lisans programını kazanamadığı takdirde tezsiz yüksek lisans programınagirmek isteyen adaylar her iki programa birden (12-16 Ağustos 2013tarihleri arasında) müracaat etmelidir.
Ø Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup üniversite öğreniminiyurt dışında bitirmiş olan adayların, yurtdışından alınmış lisans ve yükseklisans diplomalarının denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca onaylanmış olmalıdır.Onaylanmamış diplomalarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Ø Başvuru sırasında alınanbelgeler daha sonra iadeedilmeyecektir. Onay yapılmadan getirilen belgeler, asıllarının vefotokopilerinin getirilmesi halinde Enstitümüz tarafından onaylanabilmektedir.
Ø Tezli yükseklisans programlarına başvuran adaylardan lisans öğrenimlerini yabancı dilde(İngilizce, Almanca, Fransızca) bir öğrenim programında tamamladıklarınıbelgeleyenler, yabancı dil sınavından muaf tutulurlar.
Ø Doktoraya başvuranadayların 55 ÜDS/YDS puanı veya Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenendiğer yabancı dillerden bu puana eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir. Busınavların dışındaki sınavlar doktora adayları için geçerli değildir. (Yabancıdil sınavları eşdeğerlik tablosuna http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdfadresinden
ulaşılabilmektedir. )
Ø Bilim dalı bir yabancıdil ve edebiyatı olan bir doktora programına başvuran adayların, herhangi birdil türünden (İngilizce, Fransızca, Almanca) ÜDS/YDS’den en az 80 puan veyaÜniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer bir puanalmış olmaları gerekir.
Ø LİSANSTAN DOKTORABAŞVURUSU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!!! Lisans derecesi ile doktorayabaşvuracak adayların da http://ens.ege.edu.traday başvuru ekranından program türünü seçerken “Yüksek Lisans Derecesi ileDoktora”yı seçmeleri gerekmektedir. Gerekli değişiklik daha sonra enstitücekesin kayıt sırasında yapılacaktır.
Ø Konservatuvara bağlıAnabilim Dallarına başvuracak adaylardan ALES belgesi istenmeyecektir.
Ø Yabancı Uyruklu adaylardan ALES İstenmeyecektir.
Ø Yabancı uyruklu adaylar için yabancı dil Türkçe’dir.Yabancı uyruklu doktora adaylarının Türkçe haricindeİngilizce-Fransızca-Almanca dillerinden bir tanesinde ÜDS/YDS ellibeş (55) puanaldıklarına dair belge getirmeleri zorunludur.
Ø ÖNEMLİ NOT: Araştırma görevlilerininaynı ilde veya farklı bir ilde bir başka üniversitede lisansüstü öğrenimgörmeleri durumunda, kadrolarının geçici olarak lisansüstü öğrenim gördükleriüniversitelere 2547 sayılı Kanun’un 35.maddesi uyarınca ÖYP kapsamında atananAraştırma Görevlilerinin zorunlu olarak tahsis edilmesi, yürütme kurulunun 29.03.2013tarihli toplantısında karar verilmiştir. Birbaşka üniversitenin yükseköğretim kurumunda öğretim görevlisi, Okutman ve Uzmankadrosunda bulunan öğretim elemanlarının ise bulundukları şehir dışındalisansüstü öğrenim görmeleri YÖK' nun 16.03.2007 tarih ve 6983 sayılı yazısıile bağlı bulundukları kurumun iznine tabidir. Kesin kayıt hakkı kazanan ve bukadrolarda görev yapan adaylar kesin kayıt tarihlerinde kurumlarından aldıklarıizin yazılarını sunmakla yükümlüdürler.
8. Sosyal BilimlerEnstitüsü Lisansüstü Öğrenci Alımına İlişkin Koşullar Tablosu
| YABANCI DİL KOŞULLARI | ALES’TEN İSTENEN PUAN | |
Doktora
| Lisanstan Doktora | YDS/ÜDS-55 ve üzeri puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan. E.Ü. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nın yaptığı sınavlar GEÇERLİ DEĞİLDİR. Not: Bilim dalı bir yabancı dil ve edebiyatı olan bir doktora programına başvuran adayların, herhangi bir dil türünden (İngilizce, Fransızca, Almanca) ÜDS/YDS’den en az 80 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir | Son üç yıl içinde yapılmış ALES’den 80 ve üzeri puan. (Bölüm koşulunda aranan ALES türü geçerli olacaktır) veya GRE –GMAT sınavından 80 ALES Puanına eşdeğer bir puana sahip olunması gerekmektedir.
|
Yüksek Lisanstan Doktora
| ÜDS-55 ve üzeri puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan.E.Ü. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nın yaptığı sınavlar GEÇERLİ DEĞİLDİR. Not: Bilim dalı bir yabancı dil ve edebiyatı olan bir doktora programına başvuran adayların, herhangi bir dil türünden (İngilizce, Fransızca, Almanca) ÜDS/YDS’den en az 80 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlardan bu puana eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir | Son üç yıl içerisinde yapılmış ALES’den 55 ve ve üzeri puan. (Bölüm koşulunda aranan ALES türü geçerli olacaktır) veya GRE-GMAT sınavından 55 ALES puanına eşdeğer bir puana sahip olunması gerekmektedir. | |
Tezli Yüksek Lisans
| ÜDS-50 ve üzeri puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen sınavlarından bu puana eşdeğer bir puan veya E.Ü. Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nın yaptığı sınavdan 70 ve üzeri puan. - Lisans Eğitimi % 100 yabancı dil eğitimi veren programlarda tamamlayanlara yabancı dil muafiyeti uygulanır. | Son üç yıl içerisinde yapılmış ALES’den 55 ve üzeri puan. (Bölüm koşulunda aranan ALES türü geçerli olacaktır) veya GRE-GMAT sınavından 55 ALES puanına eşdeğer bir puana sahip olunması gerekmektedir. | |
Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans
| Yabancı Dil Aranmamaktadır. | ALES Koşulu aranmamaktadır. |
Yabancı dil sınavlarıeşdeğerlik tablosuna
http://osym.gov.tr/dosya/1-59085/h/yabanci-dil-sinavlari-esdegerlikleri.pdfadresinden ulaşılabilmektedir.
9. İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTANEĞİTİM PROGRAMLARI İÇİN DÖNEMLİK TAHMİNİ ÜCRET TABLOSU
|
ANABİLİM DALI | PROGRAM | PROGRAM TÜRÜ | ÖĞR.ÜY.NE ÖDENECEK DERS KATI | ÖĞR.ÜY.NE ÖDENECEK SINAV KATI |
ÖĞRENCİDEN ALINACAK KREDİ/SAAT ÜCRETİ |
ÖĞRENCİDEN ALINACAK DÖNEMLİK HARÇ ÜCRETİ |
1 | Gazetecilik | Gazetecilik | İkinci Öğretim | 4 | 4 | 210 | 1.dönem:3150 2.dönem:3150 3.dönem:3150 |
2 | Halkla İlişkiler ve Tanıtım | İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler | İkinci Öğretim | 4 | 4 | 210 | 1.dönem:3150 2.dönem:3150 3.dönem:3150 |
3 | Radyo Televizyon ve Sinema | Sinema | İkinci Öğretim | 4 | 4 | 210 | 1.dönem:3150 2.dönem:3150 3.dönem:3150 |
4 | Radyo Televizyon ve Sinema | Medya Çalışmaları | İkinci Öğretim | 4 | 4 | 210 | 1.dönem:3150 2.dönem:3150 3.dönem:3150 |
5 | Reklamcılık | Yaratıcı Yazarlık | İkinci Öğretim | 4 | 4 | 210 | 1.dönem:3150 2.dönem:3150 3.dönem:3150 |
6 | Psikoloji | Aile Danışmanlığı | İkinci Öğretim | 7 | 5 | 173 | 1.dönem:2080 2.dönem:2080 3.dönem:2080 |
7 | Eğitim Bilimleri | Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık | İkinci Öğretim | 5 | 5 | 120 | 1.dönem:1000 2.dönem:1500 3.dönem:1500 |
8 | İktisat | Para-Banka | İkinci Öğretim | 6 | 5 | 176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640 |
9 | İşletme | İşletme | İkinci Öğretim | 6 | 5 | 176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640 |
10 | İşletme | İnsan Kaynakları Yönetimi | İkinci Öğretim | 6 | 5 | 176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640 |
11 | Uluslar arası İlişkiler | Bölgesel İlişkiler: AB – Akdeniz Çalışmaları | İkinci Öğretim | 6 | 5 | 176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640 |
12 | İktisat | İktisat | Uzaktan Eğitim | 5 | 5 | 200 | 1.dönem:1800 2.dönem:1800 3.dönem:1800 |
13 | İşletme | İşletme | Uzaktan Öğretim | 5 | 5 | 200 | 1.dönem:1800 2.dönem:1800 3.dönem:1800 |
14 | İşletme | Lojistik | Uzaktan Öğretim | 5 | 5 | 200 | 1.dönem:1800 2.dönem:1800 3.dönem:1800 |
15 | Psikoloji | Sosyal Bilimlerde İnsan Çalışmaları | İkinci Öğretim | 6 | 5 | 120 | 1.dönem:1440 2.dönem:1440 3.dönem:1440 |
16 | Eğitim Bilimleri | Eğitim Yönetimi,Teftişi,Plan.ve Ekonomisi | İkinci Öğretim | 5 | 4 | 140 | 1.dönem:1500 2.dönem:1750 3.dönem:1500 |
17 | Arkeoloji | Müzecilik ve Kültürel Miras | İkinci Öğretim | 5 | 5 |
176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640 |
18 | İşletme | Kuramsal Yönetişim ve Liderlik | İkinci Öğretim | 6 | 5 |
176 | 1.dönem:2640 2.dönem:2640 3.dönem:2640
|
TEZLİYÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI
COĞRAFYA | |
Beşeri ve İktisadi Coğrafya | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: En yüksek olan | |
TC | Yabancı uyruklu |
5 | 1 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Coğrafi Bilgi Sistemleri | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: En yüksek olan | |
TC | Yabancı Uyruklu |
7 | 1 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI | |
Klasik Arkeoloji | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
10 | 2 |
Özel Koşullar | |
Arkeoloji bölümü (Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji) mezunu olmak ve lisans bitirme tezi yapmış olmak. |
ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI | |
Su Altı Arkeolojisi | |
Tezli Yüksek Lisans | |
ALES Puan Türü: EŞİT AĞIRLIKLI | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 | 2 |
Özel Koşullar | |
Arkeoloji Bölümü (Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi ve Klasik Arkeoloji) mezunu olmak. Dalışa engel bir rahatsızlığı olmamak (tam teşekküllü bir hastaneden alınacak rapor ile belgelenmelidir) |
ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI | |
Alman Dili ve Edebiyatı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 | 2 |
Özel Koşullar | |
Alman Dili ve Edebiyatı Alman Dili Eğitimi Almanca Mütercim-Tercümanlık Çeviribilim ve Çeviri bölümleri Almanca Öğretmenliği lisans mezunları başvurabilir. |
İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI | |
İngiliz Dili ve Edebiyatı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
2 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü ve çift anadal ve yandal programlarının birinden mezun olmak |
EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI | |
Eğitim Programları ve Öğretim | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
6 | 1 |
Özel Koşullar | |
Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Psikoloji lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak. |
İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI | |
Sınıf Öğretmenliği | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 |
|
Özel Koşullar | |
Eğitim Fakültesi mezunları başvurabilir. |
Okul Öncesi Eğitimi | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
10 | - |
Özel Koşullar | |
Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği ya da Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümlerinden lisans mezunu olmak. |
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANABİLİM DALI | |
Halkla İlişkiler ve Tanıtım | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Sosyal Bilimler alanında eğitim veren 4 yıllık fakülte mezunu olmak. |
İletişim Araştırmaları | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Sosyal bilimler alanında eğitim veren 4 yıllık fakülte mezunu olmak. Fen Fakültelerinin İstatistik bölümü mezunu olmak. |
Kişilerarası İletişim | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Sosyal Bilimler alanında lisans eğitimini tamamlamış olmak. |
Gazetecilik | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
6 | - |
Özel Koşullar | |
Sosyal Bilimlere ilişkin disiplinlerden mezun olmak. |
Reklamcılık | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
İletişim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları başvurabilir. |
Radyo Televizyon ve Sinema | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 | 1 |
Özel Koşullar | |
Lisans eğitimini Sosyal Bilimlere ilişkin disiplinlerden birinde tamamlamış olmak. |
İŞLETME ANABİLİM DALI | |
İşletme | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
10 | - |
Özel Koşullar | |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (tüm bölümleri), İşletme Fakültesi (tüm bölümleri), Ekonometri, Bilgi Yönetimi Bölümü, Mühendislik Fakültesi (tüm bölümleri), Edebiyat Fakültesi (Sosyoloji ve Psikoloji bölümleri), İletişim Fakültesi (tüm bölümleri), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümü |
Yönetim Bilimi ve Organizasyon | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
10 | - |
Özel Koşullar | |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (tüm bölümleri), İşletme Fakültesi (tüm bölümleri), Ekonometri, Bilgi Yönetimi Bölümü, Mühendislik Fakültesi (tüm bölümleri), Edebiyat Fakültesi (Sosyoloji ve Psikoloji bölümleri), İletişim Fakültesi (tüm bölümleri), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği bölümü |
İKTİSAT ANABİLİM DALI | |
İktisat | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
18 | 1 |
Özel Koşullar | |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik Fakülteleri ile İstatistik ve Matematik bölümleri ve Harp Okulları mezunları, Polis Akademisi mezunları başvurabilirler. Lisans derecesi iktisat olmayanların lisans düzeyinde en az 2 iktisat dersi almış olması gerekmektedir. Bu koşulu sağlamayanlar programa kabul edildikten sonra Mikro ve Makro İktisadi Analiz derslerini almak zorundadırlar. |
Bölgesel Kalkınma İktisadı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
7 | - |
Özel Koşullar | |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik Fakülteleri ile İstatistik ve Matematik bölümleri ve Harp Okulları mezunları, Polis Akademisi mezunları başvurabilirler. Lisans derecesi İktisat olmayanların lisans düzeyinde en az 2 iktisat dersi almış olması gerekmektedir. Bu koşulu sağlamayanlar programa kabul edildikten sonra Mikro ve Makro İktisadi Analiz derslerini almak zorundadırlar. |
ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI | |
Uluslararası İlişkiler | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | 2 |
Özel Koşullar | |
Uluslararası İlişkiler bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin tüm bölümleri, Siyasal Bilgiler Fakültelerinin tüm bölümleri, Hukuk Fakültesi, Harp Okulu ve Polis Akademisi mezunu olmak. |
TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI | |
Türk Sanatı Anabilim Dalı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sayısal-sözel-eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
3 | 1 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Türk Dünyası Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
3 | 1 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
4 | - |
Özel Koşullar | |
Sosyal Bilimler alanlarından herhangi birinden lisans diplomasına sahip olmak. |
Türk Dünyası Edebiyatları Anabilim Dalı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
3 | 2 |
Özel Koşullar | |
Sosyal Bilimler alanlarından herhangi birinden lisans diplomasına sahip olmak. |
Türk Tarihi Anabilim Dalı | |
Tezli yüksek lisans | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
6 | - |
Özel Koşullar | |
Üniversitelerin Sosyal Bilimlerle ilgili bölümlerinden mezun olmak. |
Türk Halk Oyunları | |
Tezli yüksek lisans | |
TC | Yabancı Uyruklu |
3 | 1 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI
PSİKOLOJİ ANABİLİM DALI | |
Psikoloji | |
Doktora | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Psikoloji alanında lisans yapmış olmak. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Psikoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak. |
FELSEFE ANABİLİM DAL | |
Felsefe Tarihi | |
Doktora | |
Ales puan türü: sözel veya eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Yoktur. |
SOSYOLOJİ ANABİLİM DALI | |
Genel Sosyoloji ve Metodoloji | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
6 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Lisans eğitimini sosyoloji bölümünde yapmış olmak Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyoloji anabilim dalında yüksek lisans yapmış olmak. |
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI | |
Türk Dili ve Edebiyatı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
11 | 4 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
ALMAN DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI | |
Alman Dili ve Edebiyatı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | 2 |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili Eğitimi, Almanca Mütercim-Tercümanlık, Çeviribilim, Çeviri bölümleri, Almanca Öğretmenliği lisans mezuniyeti Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Alman Dili ve Edebiyatı, Alman Dili Eğitimi, Almanca Mütercim-Tercümanlık, Çeviribilim, Çeviri bölümleri, Almanca Öğretmenliği yüksek lisans mezuniyeti |
İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI | |
İngiliz Dili ve Edebiyatı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
2 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü ve çift anadal ve yandal programlarının birinden mezun olmak Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim Tercümanlık, Kadın Çalışmaları bölümlerinden birinden mezun olmak. |
AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI | |
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı | |
DOKTORA | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Lisansını veya yüksek lisansını Amerikan Kültürü ve Edebiyatı alanında tamamlamış olmak. |
ARKEOLOJİ ANABİLİM DALI | |
Klasik Arkeoloji | |
DOKTORA | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
7 | 2 |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Arkeoloji bölümü (Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji) mezunu olmak ve lisans bitirme tezi yapmış olmak Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Yüksek lisansını Arkeoloji veya Klasik Arkeoloji anabilim dalında yapmış olmak. |
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANABİLİM DALI | |
Halkla İlişkiler ve Tanıtım | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanında eğitim veren 4 yıllık fakülte mezunu olmak. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanlarında yüksek lisans yapmış olmak. |
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM | |
Kişilerarası İletişim | |
Doktora | |
ALES Puan Türü: SÖZEL | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanı kapsamındaki bilim dallarında lisans eğitimini tamamlamış olmak. Yüksek Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal bilimler alanı kapsamındaki bilim dallarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak. |
GAZETECİLİK | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
6 |
|
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimlere ilişkin disiplinlerden mezun olmak Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Yüksek lisans eğitimini Sosyal Bilimler alanında yapmış olmak. |
REKLAMCILIK | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
5 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: İletişim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları başvurabilir. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. |
RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 | 1 |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Lisans Eğitimini İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ya da diğer sosyal bilimlere ilişkin disiplinlerden birinde tamamlamış olmak. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Yüksek lisans eğitimini İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesindeki disiplinlerden birinde tamamlamış olmak. |
İŞLETME ANABİLİM DALI | |
İşletme | |
Doktora | |
Ales puan türü: Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
8 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme, İktisat, Ekonometri bölümü, Mühendislik Fakültelerinin Endüstri Mühendisliği ya da İşletme Mühendisliği bölümü, Harp Okulu ve Polis Akademisi mezunları Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: İşletme ve/veya İşletme alt disiplinlerinde (Üretim/İşlemler Yönetimi, Pazarlama, Yönetim ve Organizasyon, İnsan Kaynakları Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Lojistik, Yönetim Bilgi Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Muhasebe vb. alanında) yüksek lisans yapmış olmak. |
İKTİSAT ANABİLİM DALI | |
İktisat | |
Doktora | |
Ales puan türü:Eşit ağırlıklı | |
TC | Yabancı Uyruklu |
11 | 1 |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Lisans mezunları için İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik Fakülteleri ile İstatistik ve Matematik Bölümleri ve Harp Okulları mezunları, Polis Akademisi mezunları başvurabilirler. Lisans derecesi İktisat olmayanların lisans düzeyinde en az 2 iktisat dersi almış olması gerekmektedir. Bu koşulu sağlamayanlar programa kabul edildikten sonra Mikro ve Makro İktisadi Analiz derslerini almak zorundadırlar. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: İktisat anabilim dalında yüksek lisans yapmış olmak şartı aranacaktır. |
TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI | |
Türk Dili ve Lehçeleri Anabilim Dalı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
4 | 2 |
Özel Koşullar | |
Özel koşul yoktur. |
Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
4 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanlarından herhangi birinden lisans diplomasına sahip olmak Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Sosyal Bilimler alanlarından herhangi birinden yüksek lisans diplomasına sahip olmak. |
Türk Tarihi Anabilim Dalı | |
Doktora | |
Ales puan türü: Sözel | |
TC | Yabancı Uyruklu |
4 | - |
Özel Koşullar | |
Lisans mezunlarında aranacak şartlar: Üniversitelerin Tarih, Tarih Eğitimi ya da Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olmak. Yüksek lisans mezunlarında aranacak şartlar: Üniversitelerin Tarih ya da Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans yapmış olmak. |