Yükleniyor...
TÜBİTAK 10 Üniversiteye Teknoloji Transfer Ofisi Desteği verecek

Tübitak 10 Üniversiteye Teknoloji Transfer Ofisi Desteği Verecek

TÜBİTAK, üniversiteler bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla 10 üniversiteye daha yıllık 1 milyon liraya kadar hibe desteği verecek.

#Akademik Haberler
0 1782

TÜBİTAK, üniversiteler bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla 10 üniversiteye daha yıllık 1 milyon liraya kadar hibe desteği verecek.

Üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması ve bilgiye dayalı geliştirilen yeni teknolojilerin sanayinin kullanımına sunulması için TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından geçen yıl ilk kez 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı başlatıldı.

Program kapsamında geçen yıl 10 üniversiteye destek vermeye başlayan TÜBİTAK’ın 2014 yılından itibaren destek vereceği üniversiteler açıklandı. Hibe desteği almak için TÜBİTAK’a 36 üniversite adına başvuruda bulunuldu. Yapılan değerlendirmenin ardından destek verilecek üniversiteler açıklandı: 

  • Anadolu Üniversitesi
  • Bilkent Üniversitesi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • Erciyes Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • İstanbul Üniversitesi
  • İstanbul Şehir Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Uludağ Üniversitesi

Desteklenecek TTO’lara TÜBİTAK tarafından yıllık 1 Milyon TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Her yıl yapılacak değerlendirmeler ile destek süresi 10 yıla kadar uzatılabilecek. Destek kapsamında; personel giderleri, ulaşım, harcırah ve konaklama giderleri, alet, teçhizat, yazılım, yayın alım giderleri, hizmet alımı, toplantı, tanıtım ve organizasyon giderleri, yeminli mali müşavirlik ücretleri ve genel giderler karşılanacak.

Teknoloji Transfer Ofisleri’nin Görevi

Üniversite ve sanayi arasında koordinasyon ve iletişimi sağlayacak Teknoloji Transfer Ofisleri, akademik çalışmaların ürün ve hizmetlere dönüşmesinde ve patentlenmesinde önemli rol oynayacak. Bu ofisler ayrıca üniversitelerin, ulusal ve uluslararası kamu desteklerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi için proje ofisi gibi çalışacak. Proje başvurularının hazırlanması, proje ortaklıkları kurulması ve izlenmesi konularında da faaliyet gösterecek. Yine üniversite-sanayi işbirlikleri, öğrenci ve akademisyenlerin girişimci fikirlerinin yeşermesi, akademik alanda edindikleri bilginin sanayide uygulamalarını görebilmeleri açısından da TTO’lar kritik roller üstlenecek.

TÜBİTAK geçen yıl ilk kez Boğaziçi, Ege, Gazi, Hacettepe, Koç, Ortadoğu Teknik, Özyeğin, Sabancı, Selçuk ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin desteklenmesine karar vermişti.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
04/01/2014 0 1782
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!