Yükleniyor...
2017 İlkbahar ALES Başvurularında Son Gün!

2017 İlkbahar Ales Başvurularında Son Gün!

2017 İlkbahar ALES başvuru yapmak isteyen ve başvurusunu tamamlamamış adaylar için 23 Mart son gün. ALES başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti nasıl ödenir?

2017 ALES İlkbahar dönem sınavı 7 Mayıs 2017 tarihinde yapılacaktır. Başvuruları için son güne gelindi. Bugün saat 23.59’a kadar adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru merkezleri ile sınav başvurusu yapacak olan adaylar ise mesai saati bitimine kadar başvurularını tamamlamalıdırlar.

ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınava başvuru yapmak isteyen adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numaraları ve sistem şifreleri ile giriş yaparak başvuruda bulunabilirler. İsteyen adaylar da sınav başvuru merkezlerini kullanarak başvuruda bulunabilirler. Sınav başvuru merkezlerinin adreslerine ulaşmak isteyenler ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilirler. Başvuru merkezleri tarafından yapılacak olan başvuru işlemleri karşılığında hizmet bedeli olarak 5 TL ücret alınmaktadır. Alınan hizmet bedeli dışında şifre ve fotoğraf talepleri için herhangi bir ücret alınmayacaktır.

İnternet Yoluyla ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÖSYM’nin Aday İşlemleri adını verdiği bir sistemi bulunmaktadır. Bu sisteme giriş için sizin bir şifreniz olmalı. Bu şifreyi başvuru merkezine gittiğinizde size verirler. T.C kimlik numaranız ve şifreniz ile https://ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak sınav başvurusu ile ilgili her işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bir başvuru merkezine gitmeden sadece internet üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için son 2 sene içerisinde ÖSYM’nin uyguladığı herhangi bir sınava başvurmuş olmanız gerekmektedir. Eğer son 2 sene içinde alınmış bir şifreniz yoksa başvuru merkezine giderek başvurunuzu yapmalısınız. Merkezden aldığınız şifre ile daha sonra başvurunuz ile ilgili işlemleri takip edebilir ve isterseniz değişiklik yapabilirsiniz.

ALES Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

ALES ücreti 90 TL olarak belirlendi. Sınav ücreti adaylar tarafından ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yer alan ‘’Ödemeler’’ bölümünden yapılabileceği gibi çeşitli bankalar aracılığı ile yapılabilmektedir. Sınav ücretinin yatırılacağı bankalar ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzda şu şekilde belirtilmiştir; Akbank şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığı, Kuveyt Türk Katılım Bankası şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM ve şubeleri ile internet bankacılığı, Finansbank şubeleri ve ATM’leri ile internet bankacılığıdır. Belirtilen bu bankalar ve ödeme yöntemleri dışında T.C. Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık sistemi ile de ödeme yapılabilir. Şube ve ATM’lerden ödeme alınmayacaktır.

Sınava katılım sağlayacak adaylara duyurulur.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
23/03/2017 0 1701
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!