Yükleniyor...
2020 YKS Ertelendi

2020 Yks Ertelendi

26 Mart 2020 tarihinde YÖK Başkanı Yekta Saraç basın açıklaması ile YKS'nin ertelendiğini duyurdu.


26 Mart 2020 tarihinde YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın yaptığı açıklama ile Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz tarihine ertelendiğini belirtti.

YÖK Başkanı Saraç, basın toplantısında; Coronavirus salgını ve bu nedenle uygulanan uzaktan eğitime geçiş süreci ayrıca bu sürecin nasıl işleyeceği ve alınan önlemler doğrultusunda ertelenen sınav tarihleri üzerinde durdu.

Açıklamasında ana başlıklardan Covid-19 salgını nedeniyle bu sene bahar döneminde eğitim-öğretim sürecinin uzaktan eğitim, açık öğretim ve dolayısıyla dijital materyaller üzerinden ilerleyeceğini bunun için açık öğretim programlarına sahip 3 üniversitenin (Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi) katkıları ile ders materyallerinin YÖK Dersleri Platformu adı altında tüm üniversitelere açıldığını ve üniversitelerin katkıları ile bu platformun geliştirilmekte ve içerik anlamında zenginleştirilmeye devam edildiğini vurguladı.

Son olarak YÖK Başkanı Yekta Saraç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS)  25-26 Temmuz 2020 tarihine ertelendiğini duyurdu. 

YKS'de sorulacak müfredat ile ilgili, önceliğin yaşanılan salgının yarattığı ortam ve uyum sağlama süreci nedeniyle öğrencilerin lehine olacak çözümler üretme yönünde olması gerektiğini iletti. YKS müfredatı ile ilgili açıklamalarına; "Sınavda sorulacak sorular, bu soruların kapsamı ve alanları Milli Eğitim Bakanlığı ile uyum içinde onlardan gelen tekliflere göre şekillenecektir. " sözleri ile devam eden Saraç, basın toplantısını salgın süreci ile alakalı birlik, beraberlik ve sabır dilekleri ile tamamladı.


Kaynak



Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
27/03/2020 0 1601
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!