Yükleniyor...
Doktora Mezunları Ders Verebilecek

Doktora Mezunları Ders Verebilecek

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK)tarafından alınan yeni karara göre, doktora, sanatta yeterlik, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimini tamamlamış araştırma görevlileri, istedikleri takdirde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebilecekler.

#Akademik Haberler
0 3032

YÖK’ten edinilen bilgiye göre, öncesinde resmi olarak sadece doçent unvanına sahip araştırma görevlileri derse girebiliyordu. Doktoralı araştırma görevlilerinin ise adlarına ders açılamıyordu.

Var olan akademisyen açığının kapatılmasında, yaklaşık olarak 4 bin araştırma görevlisini ilgilendiren bu kararın önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. YÖK Yürütme Kurulu tarafından 11 Mayıs’ta alınan bu karara göre, üniversitelerin ilgili yönetim kurullarının onayının ardından bu grupta yer alan araştırma görevlileri ders verebilecekler. Ayrıca, karar üniversiteler tarafından hemen uygulamaya konulabilecek. YÖK yetkilileri, bu yeni düzenlemeden faydalanabilecek araştırma görevlilerinin sayısı ile öğretim elemanının artırılacağını ve doktoralı araştırma görevlilerine önemli derecede motivasyon sağlanacağına dikkat çektiler.

 

Kaynak

 

 

13/07/2017 0 3032
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!