Yükleniyor...
2013 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayların tercih işlemleri başladı.

2013 Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayların Tercih Işlemleri Başladı.

Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercihlerini 22-30 Kasım 2013 arasında yapabilirler.

2013 yılında 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercihleri başladı.

Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercihlerini 22-30 Kasım 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapabilecekler. Bu amaçla hazırlanan 2013-YLSY Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayımlanmıştır.

2013-YLSY Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI 

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 

b) Başvuru tarihi bitimine kadar tercih edeceği programın ait olduğu alanda, en az dört yıllık fakülte /yüksekokul mezunu olmak (Yurt dışında bir yükseköğretim kurumundan mezun olanların denklik işlemlerini başvuru tarihinden önce tamamlaması gerekmektedir.), 

c) 2010 Sonbahar ve 2011/2012/2013 İlkbahar-Sonbahar dönemlerinde yapılan ALES’te, tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak, 

d) 1983 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak (Her ne sebeple olursa olsun 18 yaşından sonra yaş düzeltmesi yaptırmış olanların yaşlarının hesabı, düzeltmeden önceki doğum tarihine göre yapılır.), 

e) Yükseköğrenimi sırasında kınama cezasından daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak, 

f) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (Askerlikten muaf olmak, askerliğini yapmış veya erteletebilecek durumda bulunmak), 

g) Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak (Yerleştirilen adaylardan sağlık kurulu raporu istenecektir.), 

h) Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “10 üzerinden 6,5", “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak (Not dönüşümlerinde YÖK'ün not dönüşüm tablosu esas alınacak olup, mezun olunan yükseköğretim kurumlarınca yapılan dönüşüm kabul edilmeyecektir.). 

BAŞVURU İŞLEMLERİ 

Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuracak adaylar, tercihlerini 22/11/2013-30/11/2013 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır. Tercih işleminden önce tercih ücretinin bankaya yatırılmış olması gerekmektedir. 

Adaylar tercih yapmak için internette ilgili alana, T.C. Kimlik Numaraları ile şifrelerini kullanarak girebileceklerdir. Buraya girilecek şifre adayların, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda sınava başvuru esnasında edindikleri şifredir. Şifresi olmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine şahsen başvurarak yeni şifrelerini edineceklerdir. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adresleri http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanmaktadır. Bu şifre daha sonra ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapılacak tüm işlemlerde de kullanılacağından, adayların bu şifreyi unutmayacakları şekilde belirlemeleri yararlarınadır. 

Adayların seçim işlemine alınabilmeleri için tercih ücretini bankaya yatırmış, başvuru ve tercih işlemlerini elektronik ortamda yapmış olmaları gerekmektedir. 

Adaylar seçme sonuçlarını http://www.osym.gov.tr adresinden, sözlü sınava girmeye hak kazanıp kazanamadıklarını ve bir programa yerleştirilip yerleştirilmediklerini http://ogm.meb.gov.tr adresinden öğreneceklerdir. Yerleştirilen adaylara posta ile tebligat yapılmayacaktır. 

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
23/11/2013 0 1671
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!