Yükleniyor...
2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Başvuruları Başladı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (Kpss) Lisans Başvuruları Başladı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)Lisans başvuruları başladı.

#KPSS #ÖSYM
0 2327

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde 22 Mayıs 2016 ve 29 Mayıs 2016 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvurular,17-31 Mart 2016 tarihleriarasında yapılacaktır.

Adayların tümü, 22 Mayıs 2016 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar diğer oturumlardan hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Bir lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programından 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açıköğretim)ve ortaöğretim (lise ve dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak olan sınava gireceklerdir. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde mezun olanlar, KPSS’ye lisans düzeyinden girmek zorundadır. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS’ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebileceklerdir.

Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS’ye girmeleri mümkün değildir. 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır. 2016-KPSS Lisans’a son başvuru tarihi olan 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ön lisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar.

Bu sınavın sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine(ÖABT) katılmak zorundadır. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okul öncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşacaklardır. 2016-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
17/03/2016 0 2327
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!