Yükleniyor...
2022 e-YÖKDİL Sınav Tarihi Belli Oldu!

2022 E-Yökdil Sınav Tarihi Belli Oldu!

13 Aralık 2022 tarihinde ÖSYM sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte 2022 e-YÖKDİL sınav tarihi belli oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olacak şekilde yılda 2 kez düzenlenen YÖKDİL sınavı için e-YÖKDİL düzenlemesi yapılacağı açıklanmıştı. Fakat sınavın kaç kez olacağı ve detayları henüz paylaşılmamıştı. 13 Aralık 2022 tarihinde ÖSYM sınav takviminin açıklanmasıyla birlikte 2022 e-YÖKDİL sınav tarihi belli oldu.

 

Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı olarak adlandırılan e-YÖKDİL ilk kez 14 Mayıs 2022 tarihinde sadece ÖSYM Elektronik sınav merkezlerinde (Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir) yapılacaktır.

 

E-YÖKDİL sınav başvuruyla ilgili ÖSYM tarafında “e-Sınav Merkezlerinin kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.” şeklinde açıklama yapılmıştır.

 

2022 e-YÖKDİL Sınav Bilgileri;

  • Sınav Tarihi: 14 Mayıs 2022
  • Başvuru Tarihi: 06 Nisan – 05 Mayıs 2022
  • Sonuç Açıklama Tarihi: 14 Mayıs 2022

e-YDS’de olduğu gibi e-YÖKDİL’de de sınav sonucu aynı gün açıklanacaktır.

 

e-YÖKDİL Sınav İçeriği Nasıl Olur?

e-YÖKDİL’in 1. sınavı 14 Mayıs 2022 tarihinde ÖSYM’nin elektronik sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Birçok YÖKDİL adayının merak ettiği şey ise e-YÖKDİL içeriği ve normal YÖKDİL ile e-YÖKDİL arasında ne gibi farklılıklar olacağı.

 

YÖKDİL sınavı Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri alanları olarak 3 farklı alanda yapılan toplam 80 çoktan seçmeli sorunun olduğu 180 dakikalık bir sınavdır. e-YÖKDİL de aynı şekilde Sosyal, Sağlık ve Fen Bilimleri alanında düzenlenecektir. E-YÖKDİL içeriği hakkında ÖSYM tarafından net bir açıklama yapılmamıştır. Fakat e-YDS’yi baz alacak olursak e-YÖKDİL’de sınav içeriği, soru sayısı ve sınav puanı geçerlilik yerleri YÖKDİL ile aynı olacaktır. YÖKDİL sınav içeriği hakkında bilgi almak için “YÖKDİL Sınavında Çıkan Soru Tipleri Nelerdir?” adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Ayrıca e-YÖKDİL çalışmaları yapmak isteyen adaylar rehber niteliğinde “YÖKDİL Teknikleri” adlı bilgilendirme yazımızı da inceleyebilirler.

 

e-YÖKDİL’e Hangi Kaynaklarla Çalışmalıyım?

Sosyal, Sağlık ve Fen alanlarında düzenlenecek olan e-YÖKDİL sınavına hazırlanırken öncelikle çalışmalarınıza yönelik bir planlama çıkarmanız olmalıdır. Çalışma planın çıkardıktan sonra sınava hangi alandan hazırlanacaksanız o alana yönelik eksiklerinizi ve bu eksikleri gidermeye yönelik kaynakları derlemelisiniz. Eğer bireysel bir çalışma yapacaksanız planlamanızın çok iyi olması gerekiyor. Bu anlamda “YÖKDİL Stratejileri” adlı yönlendirme yazımızı incelemeniz oldukça faydalı olacaktır.

 

Sınava yönelik daha önce hiç çalışmanız olmadıysa ve ne yapacağınızı planlayamıyorsanız profesyonel bir yardım almanız sizin için daha avantajlı olacaktır. Bu anlamda eşsiz eğitim platformuyla yıllardır online YDS-YÖKDİL eğitimi veren remzihoca.com sitesinin kurucusu Remzi Hoca’nın birikmiş bilgi birikimiyle vermiş olduğu YÖKDİL Hazırlık eğitimleri kurtarıcınız olabilir.

 

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık

YDS+YÖKDİL Hazırlık Grubuyla Hem YDS'ye Hem de YÖKDİL'e Eksiksiz Hazırlanın.

Eksiksiz Online YDS+YÖKDİL Hazırlık
15/12/2021 0 16764
Benzer Yazılar
Yorumlar
Henüz Yorum Yapılmamış.
Bu gönderiye ilk yorum yapan siz olun.
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!