Yükleniyor...

TIPDİL Hangi Sorular Çıkmaktadır?

TIPDİL (Tıpta Uzmanlık Sınavı), ASYM (Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi) ve TÖMER (Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi) iş birliğiyle yılda 2 kez düzenlenen, TUS ve DUS’a girmek isteyen adayların yabancı dil zorunluluğundan muaf tutulmak için girdikleri bir sınavıdır.

 

Sadece Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen TIPDİL sınavında toplam 80 soru bulunuyor. Sınav için 150 dakikalık bir süre tanınırken diğer sınavlardan farklı olarak TIPDİL’de yanlış doğruyu götürmemektedir. Adayların 100 puan üzerinden 50 puan almaları TUS ve DUS sınavlarına girmeleri için yeterlidir. TIPDİL puanı YDS ve YÖKDİL’de olduğu gibi sadece 5 yıl süre ile kullanılabiliyor. Ek olarak TIPDİL’in YDS ve YÖKDİL sınavları ile puan denkliği bulunmaktadır.

 

TIPDİL sınav başvuruları sınava girilecek dönem kapsamında aday.ankara.edu.tr üzerinden yapılmaktadır. Aday Bilgi Sistemi üzerinde daha önce kaydı olan adaylar mevcut bilgileri ile sisteme giriş yaparak Sınav Başvurusu kısmından girecek oldukları TIPDİL sınavını seçerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 

      TIPDİL Hangi Sorular Çıkmaktadır?

 

TUS veya DUS sınavlarına girebilmek için zorunlu olan dil puana tabi tutulan adaylar TIPDİL sınavına tabi tutuluyor. Sınavdan 50 puan almaları yeterli olan TIPDİL adayları hazırlık sürecinde öncelikle girecek oldukları sınavın içeriğine hâkim olmalıdırlar. Özellikle sınavda hangi konular ve hangi soru tiplerinin yer aldığını bilerek çalışma sağlamak düzenli bir başlangıç için ilk adım olacaktır. Peki TIPDİL’de hangi sorular çıkmaktadır?

 

TIPDİL’de karşımıza çıkan konu başlıkları ve soruların dağılımı aşağıdaki gibidir:

 

*23 adet - Kelime bilgisi ve dil bilgisi

*11 adet - Cümle tamamlama

*7 adet - İngilizce-Türkçe Çeviri

*7 adet - Türkçe-ingilizce Çeviri

*20 adet - Paragraf sorusu (Her birinde 4 soru yer alan 5 ayrı paragraf)

*6 adet - Paragraf tamamlama

*6 adet - Anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma

 

TIPDİL sınavı, YDS ve YÖKDİL ile benzerlik gösteriyor fakat içerik olarak daha çok tıbbı literatür kapsamda soruları barındırıyor. Bu nedenle özellikle kelime anlamında tıp ağırlıklı çalışma sağlamak faydalı olacaktır. Ayrıca adayların sınav hazırlık sürecinde mutlaka geçmiş sınav sorularını incelemeleri ve soru çözümlerinde özellikle TIPDİL için hazırlanan içerikleri tercih ederek çalışma sağlamaları uygun olacaktır.

Benzer Yazılar
Platformumuzu incelediniz mi?

Sizi sınavlara eksiksiz hazırlamak için , derslerimizin yanında kelime çalışmanıza, okuma yapmanıza , test ve deneme çözmenize ,tüm kitaplarınızı her yerden erişmenize olanak sağlayan eşsiz bir platform sunuyoruz.

ÜCRETSİZ DENE
Remzi Hoca Platformları
Talebiniz başarıyla gönderildi!
Biz Sizi Arayalım?

Dersler, uygulamalar ve platform hakkındaki sorularınızın cevaplarını anında alın!